Ana Sayfa

Yangın Kapısı - Dormatik Yangın Kapıları

Yangın Kapısı - Dormatik Yangın Kapıları
  • 2019-10-24 00:47:52

Yangın Kapısı - Dormatik Yangın Kapıları

Yangın kapıları, alışveriş merkezleri, oteller ve tüm endüstriyel tesislerde yangın kaçış çıkışlarında kullanılmaktadır. Standart kapı görünümünde imal edilir ve opsiyonel olarak istenen renkte boyanabilmektedir. Yangın kapıları tek kanat ve çift kanat olarak farklı ölçülerde üretilmektedir. Acil çıkış koridorunda yer alan kapılar opsiyonel panik bar sistemleri ile açılabilmektedir. Kaçış esnasında kapının rahatlıkla açabilmesi ve hızlıca bölgenin tahliye edilmesi panik bar sayesinde kolaylaşmaktadır. Kalabalık alanların tahliyesinde ise çift kanatlı kapılar tercih edilmelidir. Dormatik Yangın Kapılarının geniş ürün gamı bu alanlardaki ihtiyaçları karşılamaya uygundur. EI sınıfındaki tüm yangın kapılarında laminant veya ahşap kaplama yapılabilmektedir.

 


 

Dormatik, yangın kapıları sahip olduğu duman ve alev geçirmezlik özelliği sayesinde dışarıdan kilitli olsa da iç kısımdan daimi olarak çıkış imkanı sağlayan panik bar sistemi sayesinde yangın durumlarında hızlı ve güvenli tahliye imkanı sağlar. Panik bar mekanizmada anahtara gerek olmadan panik bara basmak açılması için yeterlidir.

 


 

 

-Yangın kapıları, kullanıldıkları duvarın yangın dayanım süresinin en az ¾’ü kadar yangına dayanıklı olmalı, soğuk ve sıcak duman sızdırmazlık elemanları bulunmalıdır.

 

-Kapı malzemesine ve yalıtım kalınlığına göre istenilen süreleri sağladığına dair DIN 4102, BSI 476-Part veya EN 1634-1’e göre sertifikası olmalıdır.

 

-Kapılar, kendi kendine kapanan mekanizmaya sahip olmalıdır. Kapı kapatıcıları yenmek icin, kapılara uygulanacak kuvvet 40 N’dan fazla olmamalıdır.

 

-Kullanacak kişi sayısı 100 kişiden fazla olan yerlerde ve son çıkış kapılarında push bar ya da panik bar olmalıdır.

 

Normal zamanlarda açık bırakılacak yangın zon kapıları, algılama sistemi ya da sprinkler sistemi flow-switch’lerinden alınan sinyal ile otomatik olacak şekilde kapanmalı.

 

-Yangın kapısı etrafındaki boşluklar NFPA 80’e uygun olmalıdır.

 

-Yangın Kapısı kasası, 1.5mm sacdan tek tarafı pervazlı, yarım kasa veya duvar genişliğini kapatacak şekilde ayarlanabilen, ayarlı geçme kasa olmalıdır.

 

-Son çıkış kapılarında güvenlik ve kontrollü geçiş açısından yangın kapısı dıştan kilitlenebilir nitelikte olması istenmesi durumunda, yangın kapısı kilitli durumda olsa bile içeriden panik bar ile açılabilir özeliğe sahip olmalıdır.

 


 

 

Projelerinizde mevcut ihtiyacınıza göre istediğiniz ölçüde ve renkte yangın kapısı üretim yapabilmekteyiz.